Gasttafels

 

Wij kopen lokale seizoensproducten, wat tot uiting komt in het menu. Veel groenten en zacht fruit worden geproduceerd in onze eigen moestuin, waardoor we het meest verse voedsel kunnen verkrijgen.

ons verhaal

Welkom op Chateauret

Bij Châteauret bouwen we een reputatie op voor onze uitmuntendheid

Avonds kunt u op verzoek gebruik maken van een vier gangen diner met wijn. Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid. Voor zover mogelijk maken wij gebruik van lokale producten, dat ziet u terug in het menu. Veel van de groentes en fruit komen uit onze eigen moestuin, zodat u de meest verse producten krijgt geserveerd

Langzame maaltijden, gemaakt van verse seizoensgebonden lokale producten en onze eigen vers geteelde groenten.

Om te beginnen worden eenvoudige en verse salades die onze regionale producten in de schijnwerpers zetten, bekroond met zelfgemaakte vinaigrettes. Zucchinisoep, geroosterde tomatensoep, verse perzikensoep en muntsoep staan op het menu en worden zoveel mogelijk gemaakt van lokale producten – laten we eerlijk zijn, we hebben nooit courgettes in de zomer! Geitenkaas is afkomstig van een kleine producent in St Pardoux, 6 km van hier vandaan en wordt vaak geserveerd op geroosterd notenbrood.

De hoofdgerechten weerspiegelen het seizoen en de temperatuur. De kookstijl is Frans met een Britse invloed, een eenvoudige maar heerlijke keuken, zonder onnodige vlekken of motregen!

Dessert is Sam’s favoriete gerecht, en dat is te zien! Urenlang plezier met het bereiden van heerlijke en interessante desserts, die met de seizoenen veranderen en verse rabarber- en custardpopsikels, gepocheerde nectarines, citroenmeringue taarten, pavolovas met seizoensfruit bevatten.

Verse ingrediënten, smakelijke maaltijden

Ontbijten

In de ochtend wacht u een continentaal ontbijt met koffie en thee, opgediend in de ruime ontbijtkamer of buiten op het terras met een volledige selectie van viennoiserie, broodjes en divers beleg. 

Het ontbijt omvat ook: vers seizoensfruit en zelfgemaakte compotes met een selectie van zelfgemaakte granen en meusli. Yoghurts en lokale kazen, pap en hardgekookte eieren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Gasttafels

een viergangendiner met wijn, elke avond om 20.00 uur, na het aperitief op het terras of in de lounge om 19.30 uur.
De meeste maaltijden hebben een hoog gehalte aan groenten en een laag vetgehalte en alles wordt van begin tot eind bereid met alleen de meest verse ingrediënten.
Wij hebben één vrije nacht per week en kunnen een lokaal restaurant aanbevelen.

Tarief Adulte

29€

Avondmaaltijd met wijn………..

Aperitief, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Kaas, Nagerecht, Koffie

Kindermenu

2-6 en 11€

6-14 en 15€

Voor de kleine fijnproevers proberen we kleinere porties van het volwassen menu te serveren omdat we geloven dat kinderen ook goed eten verdienen….. Kinderen kunnen met hun ouders eten, of we kunnen een eerdere sessie doen (tegen betaling) zodat ouders een ‘avondje uit kunnen gaan zonder dat ze een babysitter nodig hebben!

Regimespecials

Wij kunnen voorzien in de behoeften van mensen met speciale diëten en allergieën, waaronder vegetariërs en coeliakiepatiënten.

Laat het ons weten op het moment van de reservering, want de menu’s zijn van tevoren gepland en kunnen niet op korte termijn worden gewijzigd.
Het spijt ons, maar we bieden geen veganistisch menu aan


Beoordelingen

Wat mensen zeggen

“Excellent”

“Sam goes to great efforts to feed guests restaurant quality food night after night. We have never eaten so well..”


Andrea & Dan, Sheffield

“Fantastic”

Fantastic hospitality and amazing food.”

Lisa & Jim, Wraysbury

“Sensational”

Sam is an outstanding cook. Every night for 14 days, she produced Michelin star standard meals.”

Geoff, Brisbane

“Top Notch”

Sams food is top notch and something to look forward to after a day in the saddle..”


Damian, London